perjantaina, huhtikuuta 06, 2012

Löytöjä ja ompeluksia nukkekotiin


Kylläpä aika vierähtää nopeasti, minun on jo pari viikkoa pitänyt esitellä löytöjäni. Sattumalta löysin Suomalaisesta kirjakaupasta Vivienne Boultonin Nukkekotikirjan, ja pitihän ne ohjeet omaksi saada. Kassarouva hämmentyi kovasti, ja kyseli että onko heillä tämä kirja! Selitti aloittelevansa nukkekotiharrastusta eläkepäivien ratoksi, ja oli innoissaan kirjan huonekalukaavoista. Painos on ollut jo pitkään loppuunmyyty, hän olisi ostanut krijan itse jos olisi nähnyt sen. Ei nyt sentään kieltäytynyt myymästä sitä minulle xD

Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi myös puutikkuja nukkekotiaskarteluun. Tiimarissa on nyt myynnissä puisia leivontavälineitä pussissa, näyttävät oikein kivoilta. Sieltä myös tuo minilehtiö askarteluun, sisäsivuja on käytetty Askartelu Sinisiiven blogissa. Lisäksi kuvassa kankaita ja pitsejä...

I found some things for the dollhouse couple of weeks ago. The book is Vivienne Boultons Doll's House Decorator. The checker in the book store was suprised to see the book, because it's sold out edition and she would have wanted one! But I did get the book xD


Kangasta vaatteisiin tietysti! Puputytön mekossa kokeilin vekkejä, ja aika veikeä tuli. Hameosa levenee vain sivuille ja vekit tuovat kivaa yksityiskohtaa mekkoon, eikä tarvinnut rypyttää. Vauvapuupun asu on kokeilu - pieni koko onnistuu, mutta kaava tarvitsee muutosta varsinkin housujen kohdalta.

The fabrics in the first picture are for making clothes for figures of my dollhouse! I tried pleats on the bunny girls dress, and it looks sweet. The outfit for the baby is my first try, and needs improving.


Kiinnityksenä olen alkanut käyttämään nappeja. Tarranauha tarvitsee enemmän kangasta ja on niin paksua. Kuvaustaustana muuten ihana Tilda-kangas.

I think buttons work best for such small clothes :)


Kuukausi sitten avautui taas Wendys Figure Shoppe, ja adoptoin pari suloista vaavia: pandan ja ankan :) Ankka oli paljon suloisempi kuin odotinkaan. Molemmat taitavat olla Calico Critters sarjaa (carry case versioita ilman tavaroita).

I adopted couple of babys from Wendys Figure Shoppe. The cute Panda is carry case version of Wilder Panda Family (Calico Critters). The little duckling is even sweeter than I thought! She is from a carry case too, I think. The items didn't come with them.


Ensimmäiseksi kylpyyn xD Pandan vaipan kiinnityssysteemi oli aika jännä henkseleineen päivineen.

First they took a 'bath'. 


Taas uusi mekkokokeilu. Hameeseen meni melkoisesti kangasta, joten se kohoaa ylöspäin. Helmaan tein ompelukoneella kivan kuvion. Erikseen ommellut hihat näyttävät kivoilta, mutta kun kädet nostetaan ylös, koko hame nousee xD Ei toimi käytännössä tämä hihamalli.

I made a dress for mother Snow-Warren. There is so much fabric in the skirt, that it wants to rise up xD


Kivasti jäi aukko mekkoon taakse, niin hännäntupsu jää näkyviin.

Room for the tail :)


Hauskaa pääsiäistä lukijoilleni ja vierailijoille!

Happy Easter to my readers and visitors!

3 kommenttia:

Aquila kirjoitti...

Voi että, mitä vaatteita! Näyttävätpä ne ihanilta <3

Unknown kirjoitti...

Ihania otoksia ja mieletön tait sinlla noiden vaatetukseen! Jatka ihmeessä! :)

Unknown kirjoitti...

no jopas oli siansaksaa mutta ehkä viesti selvisi kuitenkin :)